— Välkomna till

Lillugglans BVC i Landvetter

Lillugglans BVC Landvetter

Aktuellt:
Just nu söker många vård för sjuka barn. Information om kontaktvägar hittar du här.

Lillugglan Landvetter
Den 1 oktober 2018 tog Ugglans Vårdcentral över vårdcentralen vid Hälsans Hus i Landvetter. Arbetet med att renovera och modernisera har pågått för fullt sedan dess. BVC har en egen ingång på baksidan av huset, ett eget väntrum skilt från vårdcentralen samt parkering precis utanför dörren. 

Vi på Lillugglan vill ge det lilla extra i alla lägen. Med öppenhet och omtanke lyssnar vi på hela er historia för att sedan kunna tillämpa vår passion, det vill säga att ta hand om er på bästa sätt så att ni känner er helt trygga då ni går hem från mottagningen eller lägger på luren. Vi önskar gärna ta hand och hjälpa hela familjen, barn som vuxna. 

Hur du når oss
På grund av gällande personuppgiftslagstiftning (GDPR) kan vi inte längre hantera patientärenden via mejl. 

Nu använder vi oss istället av 1177 Vårdguidens e-tjänster (Ugglans vårdcentral) och telefon vid all hälso- och sjukvårdsrådgivning, ombokning och tidsbokning.

Telefonen (telefonnummer 031-380 30 00) är öppen varje helgfri vardag kl 08:00-11:00 och 13:00-15:00. OBS! Veckorna 26 - 33: 08:00-10:00 och 13:00-15:00

 

 

Covid-19
Vi följer folkhälsomyndighetens råd gällande provtagning och smittspårning. 

Gällande små barn (innan förskoleklass) ring oss för medicinsk bedömning och ställningstagande till om provtagning är aktuell. Telefonnummer 031- 380 30 00.

Barn i förskoleklass eller äldre, listade som olistade, som har haft symtom mer än 24 timmar är välkomna för självtest. Vi erbjuder självtester alla vardagar kl. 08.30-16.30 utomhus på baksidan av vårdcentralen (OBS! Gå inte in på BVC). Prov inlämnade innan klockan 12 skickas samma dag.

Föräldragrupper i coronatid
Efter ett långt uppehåll med föräldragrupper startar vi nu äntligen igång via den digitala appen "Mitt vårdmöte". Vi erbjuder riktad föräldragrupp till familjer med för tidigt födda barn. 

 

Sommartider på Lillugglans BVC

*Under sommaren har vi ändrade telefontider. Under perioden 29 juni - 20 augusti kan ni nå oss alla vardagar kl 08:00-10:00 och 13:00-15:00. 

Vi önskar alla barn och föräldrar en glad sommar! 🌞

Välkommen till vår sjuka-barn-mottagning

 

En stor fördel med vår verksamhet är att ni kommer till oss med era små barn även när de är sjuka. Vi är som sagt specialister på barn och tar därför hand om barnen i alla lägen.

Eftersom vi träffar er regelbundet i samband med BVC-kontroller och vaccinationer lär vi känna er och ni oss. Detta skapar lugn och trygghet för alla inblandade, inte minst barnen. 

Du når oss via telefon, mail eller mina vårdkontakter.

Vi kan också hjälpa dig och ditt barn via videosamtal med vår app Kloka Råd.

Vi erbjuder

 • Barnläkare
 • Specialister i allmänmedicin
 • Distriktssjuksköterskor
 • Barnsjuksköterskor
 • Psykolog
 • Vaccinationer
 • Tillgång till Rehab
 • Rådgivning via telefon, mail eller videosamtal
 • Kurser

Aktuellt på Lillugglans BVC

Isak föddes hemma i vecka 24, en fantastisk historia
Isak föddes hemma i vecka 24, en fantastisk historia

När Isak kom till sjukhuset var han nerkyld och vägde bara 700 gram. Han hade fötts hemma i duschen efter 24 veckors graviditet. I dag är han helt frisk – mot alla odds. – Det har många gånger varit som en mardröm, men med facit i hand har vi haft en väldig tur, säger mamma Paulina Nilsson.

Vår personal

Jenny Rydell

Jenny Rydell

Barnsjuksköterska

 

Michaela Skogert

Michaela Skogert

Barnsjuksköterska

Marianne Sträng

Marianne Sträng

Barnsjuksköterska

 

Catarina Branzell

Catarina Branzell

Barnläkare

Irina Popescu

Irina Popescu

Specialist i allmänmedicin

Pontus Johansson

Pontus Johansson

Barnläkare, Neonatolog

Lillugglans BVC

Hitta hit

I det anrika Hälsans Hus med utsikt över Landvettersjön finner du oss. Det finns gott om parkeringsplatser precis utanför dörren.

 • POSTADRESS
  Ugglans vårdcentral
  438 35 Landvetter

  BESÖKSADRESS
  Milstensvägen 2

  TELEFON
  031-380 30 00

Lista dig hos oss

Tryck på knappen för att gå vidare till 1177.se