Jag orkar inte! Att få till den enkla vardagsmotionen

Jag orkar inte!
Hur är det möjligt? Du sprang just runt som en tok och lekte och nu skall vi bara gå en liten bit åt ett håll som jag hade tänkt och då är det stopp.
Visst känns det igen... 

Jag orkar inte! Att få till den enkla vardagsmotionen


Barn rör på sig naturligt. Har svårt att vara stilla, har myror i rumpan, klättrar och springer.
Men vi sitter mycket också.

Tidigt kan man lära barnen vardagsmotion. Av flera anledningar, men framförallt för att det är viktigt att röra sig i sin vardag, varje dag. Att träna är en helt annan sak och det tycker vi olika mycket om,
men att gå istället för att ta bilen, att cykla istället för att ta bussen, att det är regeln inte undantaget att vi använder våra ben, det vore bra om vi skickade med våra barn.

Här kommer två sätt att få barn att gå och att komma åt samma håll som man har tänkt sig:


# Kasta pinne/sten/kotte. Kasta (åt det hållet man ska), gå/spring och hoppa över.


# Ett, två, tre, byt träd. Välj något du ser (åt det hållet man ska), säg ett, två, tre byt träd/lyktstolpe/sten/vad som helst. Ta er dit och så om igen.


Lär man sig vardagsmotion när man är liten, blir det förhoppningsvis en vana när man blir större. Och att vi mår bra av att röra oss lite varje dag kan vi vara överens om.

Vabruari här, men hopp finns
Vabruari här, men hopp finns

Så är vi åter mitt i virusens och i viss mån bakteriernas högtidsmånad. Senaste rapport från folkhälsomyndigheten inger dock visst hopp, även om all statistik alltid måste tas med en liten nypa salt.

Lättare prata om sex än om mat
Lättare prata om sex än om mat

Mat intas dagligen och DU känner ju din kropp bäst, så vem har rätt att säga vad du skall äta och inte. Trots det matas du av information om vad du skall äta för att på bästa sätt ta hand om din hälsa. Allt ställs på sin spets när du får ett litet barn att ta ansvar för.

Visa fler