- Från mat till tjat

Blogginlägg om allt möjligt!

Barnläkarens vetenskap eller farmors husmorstips?!
Barnläkarens vetenskap eller farmors husmorstips?!

Varm mjölk med honung vid halsont, röd saft vid hosta eller bedövande halstabletter och receptbelagd hostmedicin. Detta med egenvård spänner över ett stort fält från medicinsk vetenskap till ren livserfarenhet hos våra äldre generationer.

Coronavirus hos barn, vad vet vi?
Coronavirus hos barn, vad vet vi?

Många är funderingarna och teorierna kring detta eländiga virus och hur det eventuellt gör våra barn sjuka. Sanningen hittils är, att inte särskilt mycket alls!

Vabruari här, men hopp finns
Vabruari här, men hopp finns

Så är vi åter mitt i virusens och i viss mån bakteriernas högtidsmånad. Senaste rapport från folkhälsomyndigheten inger dock visst hopp, även om all statistik alltid måste tas med en liten nypa salt.

Lättare prata om sex än om mat
Lättare prata om sex än om mat

Mat intas dagligen och DU känner ju din kropp bäst, så vem har rätt att säga vad du skall äta och inte. Trots det matas du av information om vad du skall äta för att på bästa sätt ta hand om din hälsa. Allt ställs på sin spets när du får ett litet barn att ta ansvar för.

Råd angående salt till spädbarn
Råd angående salt till spädbarn

Vanligt salt, s.k. natriumklorid, är nödvändigt för oss människor. Det hjälper till med en rad funktioner; tillväxt, reglera surhet i blodet, transport av näringsämnen och nervfunktion m.m. Saltbrist beroende på kosten förekommer i princip aldrig hos friska, normalstora spädbarn som får i sig det de behöver genom bröstmjölk eller ersättning samt spädbarnsmat.

Barn och media, lagom är bäst...
Barn och media, lagom är bäst...

Även om sommaren kanske inte varit den allra mest soliga har den förhoppningsvis ändå givit många sköna dagar med verkliga upplevelser utomhus; skogspromenader, bärplockning, lek i vattenpölar, lite sol och bad samt utemiddagar. Nu gäller det att inte direkt stänga in sig och börja stirra på alla olika skärmar vi har. Förhoppningsvis har det inte varit lika mycket av den varan under ledigheten, eller...?